Laser not firing

Please read before posting to the forum

Moderator: Admin

Al51Williams
Posts: 6
Joined: Wed Jun 22, 2011 8:39 pm
Contact:

Laser not firing

Postby Al51Williams » Mon Mar 07, 2016 12:53 pm

I have checked the past comments about this issue and gone through the checklists and all seems well with the hardware. The laser head moves along the correct path but the laser does not fire. I have tried files created in 2D Techsoft and written directly into Laserscript but get the same result. BUT when I run old files, ie anything created before today it all works correctly!!!
Any ideas?

Daven
Posts: 1337
Joined: Fri Oct 15, 2010 6:44 pm
Location: Devon
Contact:

Re: Laser not firing

Postby Daven » Mon Mar 07, 2016 1:59 pm

What machine and software?

If Lasercut make sure the output box is ticked.

Best
Dave
Using two LS3060's and an ex 3020 user
Please note I am not employed by HPC, any advice or recomendations I give are based on my own experience and are not necessarily the same as HPC's. First point of contact on any hardware issues should be with HPC

Al51Williams
Posts: 6
Joined: Wed Jun 22, 2011 8:39 pm
Contact:

Re: Laser not firing

Postby Al51Williams » Mon Mar 14, 2016 12:47 pm

Got in touch with Simon (I think) who said it was probably the scan gap. He said to change it to the same as the power and this seemed to do the trick. But, puzzlingly the old files that continued to work showed a scan gap of 5!!!! In any event it is working now. LS6840 Lasercut 5.3


Return to “F.A.Q’s & Tutorials”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest